Szupinációs gyermekcipők

A gyermekek lábbelijének fontos feladata, hogy az egészségesen született emberpalánták lábmunkáját segítse, ne pedig hátráltassa, amint az sok esetben tapasztaljuk. A legtöbb statikai lábbetegség kisgyermekkorban kezdődik, és mire a gyermekből felnőtt lesz, lába deformálódik. Világstatisztikák szerint a 10-16 éves lányok fele a divatos és nem egészséges divat lábbeliknek köszönhetik lábelváltozásaikat. Ha a gyermek egészséges csontokkal, izomzattal születik, fejlődését, növekedését a természetes mozgás, a megfelelő talaj és a jó cipő biztosítja.

A fejlődő csecsemő lábujjainak mozgása erőteljes, gyakran áll lábujjra, és sarkát sokszor felemeli a talajtól. A kisgyermek lábán az első 1-2 évben még nem találunk hosszboltozatot. Ez az aktív mozgás, járás következtében alakul ki. A gyermekeknek (1 évestől a serdülőkorig) egészségileg helyesen gyártott cipők szerkesztésének feltétele a jó kaptafa. csak akkor felel meg funkciójának, ha alkalmas a láb egészségének a megóvására.

Lényeges, hogy a cipő hátsó része jól tartsa a gyermek sarkát függőleges helyzetben, megfelelően erős kérge legyen, hogy ne engedje a sarkat befelé fordulni, mert akkor lúdtalp alakulhat ki. A belülről kifelé döntött sarokrész, a belül előrevezetett kéreg alkalmas a sarok stabilan tartására. A cipő középrészeinek a feladata az, hogy ne engedje a talp saját izmait kinyúlni, és jól tartsa a gyermekláb középrészét.

Orvosi szempontból helytelen a beépített betét, hiszen az elgyengíti a jó izmú gyerekek lábát, és azoknak sem jó, akiknek az orvos egyénileg készített betétet rendel.

Egyes cipőkbe sarokfogót építenek be, de ez nem betét, csak a sarok függőleges helyzetű megtartására szolgál. A gyermekcipő előrésze az ujjak helyzete és mozgása szempontjából is nagyon fontos. A nagyujj belső vonala 5 éves korig egyenes, és később is csak 8-10 fokkal tér el az egyenestől. Fontos, hogy a gyermekcipő legalább 5 mm-rel hosszabb legyen, mint a láb, hogy a gyermek szabadon tudja mozgatni lábujjait.

Kisgyermeknek helytelen sarokkéreg nélküli szandál viselése!

Szandálok 8.990Ft

Szandálcipők 9.250Ft

Tavaszi/Őszi cipők 10.450Ft

LÁBTORNA GYEREKEKNEK! img_6374 A lúdtalp megelőzésének egyik legfontosabb eleme az egészségügyileg helyesen szerkesztett Labx gyerekcipő: A gyerekláb anatómiai felépítését figyelembevéve kialakított kaptafa, a világhírű Fagus Logo cég által gyártott kaptafa. A NOENE sokk-elnyelő a sarokcsontot terhelő extrém külső hatások enyhítésére a Labx sarokékbe építve. A megerősített, a belső oldalon hosszan előrevezetett kéreg, a sarok védelmét és a láb anatómiailag helyes helyzetben tartását biztosítja. Fontos, hogy a gyerekcipő hátsó része függőleges helyzetben tartsa a kisgyerek sarkát.  Megfelelően erős kérge legyen, hogy ne engedje a sarkat befelé fordulni, mert akkor lúdtalp alakulhat ki. A Labx sarokék mely megtámasztja a belső sarokcsontot és a lúdtalp kialakulását előzi meg. Labx sarokék nem azonos a lúdtalpbetéttel. Könnyített, csúszásmentes kiemelkedően hajlékony talp a biztonság és a kényelem együttes biztosítására Természetes bőrből, vagy nedvszívó szőrméből készült (fedő) talpbélés, a kiemelkedő komfortérzet érdekében Különleges minőségű orrmerevítő a lábujjak védelmében Valódi bőrből készült felsőrész az esztétikum mellett a megfelelő tartósságot biztosít Magas minőségű, természetes bőrből vagy szőrméből készült nedvszívó bélés, a komfortérzet és a maximális higiénia érdekében fagus-logoRugalmas habbal ellátott szár, a kényelem fokozására és a láb védelme érdekében. A Labx gyerekcipő tökéletesen illeszkedik a lábra és biztos tartást ad a gyermek lábának. Mindezek mellet, természetesen a Labx gyermeklábtorna elengedhetetlen részét képezi a gyermekláb helyes fejlődésének.