A rekordok éve volt 2016

A Glória Cipő által támogatott sportember, Bognár János inkább a feltöltődésnek szánta az elmúlt esztendőt, mégis rekordokat döntött.

FB IMG 1485256684482

Három versenyen is egyéni legjobbját érte el 2016-ban Bognár János, aki immár hetedszer teljesítette júliusban a nagyatádi Ironmant. „A tavalyi év egyik fő versenyének tekintettem az atádi Ironman-t, amelyen számomra is meglepő módon eddigi legjobb időmet értem el. Húsz percet faragtam a korábbi eredményemhez képest, 11 óra 56 perc alatt teljesítettem a 2016. évi vasember-megméretést.” – nyilatkozta honlapunknak Bognár János.

FB IMG 1485256658285

Szintén kiemelt rendezvényként kalkulált a székesfehérvári sportoló a szeptemberi, budaörsi félmaratonnal, valamint az októberi, 31. SPAR Budapest Maratonnal. Előbbi versenyen 1 óra 35 perccel, utóbbin 3 óra 37 perccel szintén egyéni rekordokat döntött Bognár. „Tulajdonképpen az egész évemmel elégedett lehetek. Általában a páros éveimet pihenésre, regenerálódásra szánom, és a páratlan esztendőket húzom meg rendesen. Ehhez képest pont egy páros évről mondhatom el, hogy háromszor is megdöntöttem a saját rekordomat. Nem tudom, hogy minek köszönhető e jó szereplés, de nagyon boldog vagyok.” – folytatta a tavalyi szezon értékelését Bognár János.

Mindezeken kívül májusban részt vett egy ötfős csapat tagjaként az Ultrabalatonon, amelyből 50 km-nyi távval vette ki a részét. Júniusban pedig Kaposváron, az Ironman féltávval birkózott meg. Annak ellenére remekelt tavaly Bognár, hogy nem indult jól számára az év. Március elejéig ugyanis Achilles-ín-gyulladással bajnlódott. „Akkortájt inkább csak úszni jártam és vártam, hogy túl legyek a nehezén. Szerencsére később elmúlt a problémám, és a versenyszezon további részébe már be tudtam kapcsolódni.”- mesélt a sérülés körülményeiről Bognár.

A vasember kitért a felszerelésére is, ami sokat segített neki tavaly is. „A Glória Cipő által forgalmazott cipőm, az Asics jól bírta a strapát az egész év során, amihez természetesen hozzájárult az elengedhetetlen egyedi LabX sporttalpbetét is, amely a Glória Cipő gyártósorán készült.”

Bognár János 2017-ben azt tervezi, hogy elindul a Vértesben egy 77 km-es terepfutáson, amely április körül lesz esedékes. Májusban az Ultrabalatont, majd júliusban nyolcadszorra is teljesíteni szeretné a nagyatádi Ironman-t. Szeptemberben pedig Velencén tartanak egy huszonnégy órás futóversenyt, amelyen szintén el kíván indulni.

A Glória Cipő nevében gratulálunk a tavaly elért eredményekhez, és sok sikert kívánunk az előttünk álló versenyszezonhoz!